Fotoregler

 

Regler for fotografering i kirkerne
Flere af livets betydningsfulde dage finder sted i kirken, og naturligvis ønsker man at have et varigt minde fra kirken. Mulighederne for at fotografere, filme og dele på de sociale medier er i dag næste ubegrænsede. For at sikre at fokus forbliver på den kirkelige handlings indhold, og at ingen bliver fotograferet mod deres vilje, har Menighedsrådet fastlagt nogle grundlæggende retningslinjer:
Der må ikke anvendes blitz. Fotografen skal forblive på sin plads i kirken. Kun de aktuelle personer må fotograferes/filmes. Det vil være en hjælp om deltagerne valgte én fotograf ved de enkelte højtideligheder.


Barnedåb
Der må fotograferes, når barnet bæres ind og ud. Efter afslutning af højmessen kan der fotograferes ved alter og døbefont.


Konfirmation
Der må fotograferes, når konfirmander kommer ind og går ud. Efterfølgende er man velkommen til kortvarigt at fotografere i kirken.

 

Vielser
Der må fotograferes, når bruden føres ind og ud. Der må fotograferes under sidste salme. Efterfølgende er man velkommen til i ca. 15 min. at fotografere i kirken.
Bisættelser og begravelser
Der må fotograferes før den kirkelige handling. Der fotograferes ikke ved kistens udbæring og den egentlige begravelse. Kirkerum med blomster kan fotograferes i kort tid efter begravelse/bisættelse.”


Ølstykke menighedsråd maj 2014